Recept

Pastarolletjes met spinazie en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gevuld met spinazie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de spinazie en blancheer ’m even in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Pers er zo veel mogelijk vocht uit en hak ‘m grof.

  2. 2

    Pel en hak de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in olie. Meng met het ei, de spinazie, ricotta, parmezaan, nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Leg de helft van de lasagnevellen open op het werkvlak, en laat ze wat overlappen. Bestrijk met de helft van het spinaziemengsel en rol op. Wikkel ze eerst in met olie bestreken vershoudfolie en draai goed vast. Verpak ze dan in aluminiumfolie. Doe hetzelfde met de rest. Laat 5 minuten garen in kokend water.

  4. 4

    Maak de tomatensaus. Snij de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui, stoof ‘m glazig in olie. Voeg de tomaten toe en stoof even mee. Blus met de bouillon en laat 5 minuten sudderen. Kruid met peper, zout, oregano en suiker. Schep de saus in een ovenschaal.

  5. 5

    Maak de bechamelsaus. Laat de boter smelten, strooi er de bloem bij en roer tot het mengsel droog wordt. Schenk er de melk bij en laat al roerend doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. 6

    Neem de pastarolletjes uit hun verpakking en leg ze in de tomatensaus. Overgiet met bechamelsaus en zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastarolletjes met spinazie en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!