Recept

Pastarolletjes met kaas en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rolletjes op z'n Italiaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de spinazieblaadjes en laat ze slinken in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken. Hak ze grof.

    Kook de lasagnevellen 2 minuten in gezouten water. Laat ze plat op een propere keukenhanddoek opdrogen.

    Hak de knoflookteentjes fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Stoof de spinazie met de gehakte knoflook in een likje olijfolie. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Laat wat afkoelen en vermeng met de kaas en de eieren.

  3. 3

    Bestrijk de lasagnevellen met het kaas-spinaziemengsel. Rol op.

    Halveer ze en zet ze rechtop, goed tegen elkaar aan, in een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Besprenkel met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwarm de tomatenpuree met het basilicum. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  6. 6

    Lepel wat hete saus in diepe borden. Zet er de pastarolletjes bovenop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastarolletjes met kaas en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de spinazieblaadjes en laat ze slinken in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken. Hak ze grof.

    Kook de lasagnevellen 2 minuten in gezouten water. Laat ze plat op een propere keukenhanddoek opdrogen.

    Hak de knoflookteentjes fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Stoof de spinazie met de gehakte knoflook in een likje olijfolie. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Laat wat afkoelen en vermeng met de kaas en de eieren.

  3. 3

    Bestrijk de lasagnevellen met het kaas-spinaziemengsel. Rol op.

    Halveer ze en zet ze rechtop, goed tegen elkaar aan, in een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Besprenkel met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Verwarm de tomatenpuree met het basilicum. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  6. 6

    Lepel wat hete saus in diepe borden. Zet er de pastarolletjes bovenop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!