• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi-spiesjes met meloensap

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een topper, en dat zowel warm als koud

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de meloen, lepel er de pitjes uit. Schil ze en snij ze in stukjes. Pel en hak de knoflook.

  2. 2

    Pureer de meloenblokjes samen met de helft van de knoflook, de verse kaas en de sherry. Kruid met zout.

  3. 3

    Spoel de kerstomaatjes. Pel de scampi's. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe er de knoflook bij. Bak de scampi's 1 minuut aan elke kant in de hete knoflookolie. Leg er de tomaatjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Prik de warme scampi's en de tomaatjes op spiesjes.

  5. 5

    Verdeel het koude soepje over glazen of kopjes. Leg er de warme spiesjes bij. Werk af met marjolein en serveer meteen. Lekker met kruidenkoekjes of soepstengels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de meloen, lepel er de pitjes uit. Schil ze en snij ze in stukjes. Pel en hak de knoflook.

  2. 2

    Pureer de meloenblokjes samen met de helft van de knoflook, de verse kaas en de sherry. Kruid met zout.

  3. 3

    Spoel de kerstomaatjes. Pel de scampi's. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe er de knoflook bij. Bak de scampi's 1 minuut aan elke kant in de hete knoflookolie. Leg er de tomaatjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Prik de warme scampi's en de tomaatjes op spiesjes.

  5. 5

    Verdeel het koude soepje over glazen of kopjes. Leg er de warme spiesjes bij. Werk af met marjolein en serveer meteen. Lekker met kruidenkoekjes of soepstengels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.