Spiesjes van sint-jakobsvruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesjes van sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker licht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de diepgevroren sint-jakobsvruchten ontdooien. Dep zowel verse als ontdooide exemplaren goed droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Vermeng het citroensap en de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook en een snuifje peper en zout. Lepel de helft van de marinade bij de sint-jakobsvruchten. Zet ze, afgedekt, 10 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Schraap de wortelen. Snij het groen van de prei, halveer het preiwit en spoel het met een dunschiller in fijne slierten.

  4. 4

    Spoel de sojascheuten in koud water.

  5. 5

    Steek de sint-jakobsvruchten op spiezen. Leg ze op een groot vel aluminiumfolie op een bakblik. Schakel de ovengrill in op de hoogste stand. Zet de spiezen 5 minuten in het midden van de oven (niet rechtstreeks onder de grill)! Draai ze een keer om.

  6. 6

    Blancheer de drie groenten samen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Vermeng ze met de rest van de marinade. 

  7. 7

    Verdeel de groentesalade over de borden. Leg er de spiesjes bij. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de diepgevroren sint-jakobsvruchten ontdooien. Dep zowel verse als ontdooide exemplaren goed droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Vermeng het citroensap en de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook en een snuifje peper en zout. Lepel de helft van de marinade bij de sint-jakobsvruchten. Zet ze, afgedekt, 10 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Schraap de wortelen. Snij het groen van de prei, halveer het preiwit en spoel het met een dunschiller in fijne slierten.

  4. 4

    Spoel de sojascheuten in koud water.

  5. 5

    Steek de sint-jakobsvruchten op spiezen. Leg ze op een groot vel aluminiumfolie op een bakblik. Schakel de ovengrill in op de hoogste stand. Zet de spiezen 5 minuten in het midden van de oven (niet rechtstreeks onder de grill)! Draai ze een keer om.

  6. 6

    Blancheer de drie groenten samen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Vermeng ze met de rest van de marinade. 

  7. 7

    Verdeel de groentesalade over de borden. Leg er de spiesjes bij. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.