Soep van groene asperges

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou de puntjes apart voor de afwerking. Schil de aardappel en snij in stukjes.

  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het. Stoof ze samen in olijfolie.

  3. Doe de aardappel en de asperges, zonder de punten, bij de sjalot en stoof even mee. Blus met de bouillon. Laat nog 10 minuten koken.

  4. Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Roerbak de aspergepunten gaar in olijfolie.

  5. Schep de soep uit en werk af met kaas en aspergepunten.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Aspergeroomsoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Soepje van asperges, courgette en rode poon

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Groene aspergesoep met basilicum

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Heldere aspergesoep met dumplings

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Aspergeroomsoep met gerookte zalm