Soep van groene asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Soep van groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk soepje

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou de puntjes apart voor de afwerking. Schil de aardappel en snij in stukjes.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het. Stoof ze samen in olijfolie.

  3. 3

    Doe de aardappel en de asperges, zonder de punten, bij de sjalot en stoof even mee. Blus met de bouillon. Laat nog 10 minuten koken.

  4. 4

    Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Roerbak de aspergepunten gaar in olijfolie.

  5. 5

    Schep de soep uit en werk af met kaas en aspergepunten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges en snij ze in stukjes. Hou de puntjes apart voor de afwerking. Schil de aardappel en snij in stukjes.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het. Stoof ze samen in olijfolie.

  3. 3

    Doe de aardappel en de asperges, zonder de punten, bij de sjalot en stoof even mee. Blus met de bouillon. Laat nog 10 minuten koken.

  4. 4

    Mix de soep en roer er de room door. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Roerbak de aspergepunten gaar in olijfolie.

  5. 5

    Schep de soep uit en werk af met kaas en aspergepunten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.