Kip met citroen (2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met citroen (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een supermarinade

bereiding
  1. 1

    Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de rozemarijn en oregano in plukjes. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Doe alles samen met 4 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout, wentel ze door de marinade en leg ze bij in de schaal. Zet een nacht in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij ‘m in 8 partjes. Spoel en halveer de aardappelen. Maak de paprika schoon en snij ‘m in stukken. Snij de resterende citroen in 8 partjes.

  4. 4

    Neem de drumsticks uit de marinade en dep ze droog. Laat de marinade in de schaal en schep er de ui, aardappelen, paprika en partjes citroen door. Overgiet met de gevogeltefond en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Schroei intussen de boutjes dicht in olijfolie en leg ze bij de groenten. Zet de oven op 180°C en laat nog 20 minuten garen.

  6. 6

    Spoel intussen de tomaten en knip ze in trosjes. Verdeel ze met de olijven over de ovenschaal, en keer de boutjes om. Bak nog 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

  7. 7

    Test of de kip gaar is: als je erin prikt, moet de jus die eruit loopt kleurloos zijn. Kruid vervolgens met peper en zeezout en bestrooi tot slot met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de rozemarijn en oregano in plukjes. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Doe alles samen met 4 el olijfolie in een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de kip met peper en zout, wentel ze door de marinade en leg ze bij in de schaal. Zet een nacht in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij ‘m in 8 partjes. Spoel en halveer de aardappelen. Maak de paprika schoon en snij ‘m in stukken. Snij de resterende citroen in 8 partjes.

  4. 4

    Neem de drumsticks uit de marinade en dep ze droog. Laat de marinade in de schaal en schep er de ui, aardappelen, paprika en partjes citroen door. Overgiet met de gevogeltefond en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Schroei intussen de boutjes dicht in olijfolie en leg ze bij de groenten. Zet de oven op 180°C en laat nog 20 minuten garen.

  6. 6

    Spoel intussen de tomaten en knip ze in trosjes. Verdeel ze met de olijven over de ovenschaal, en keer de boutjes om. Bak nog 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

  7. 7

    Test of de kip gaar is: als je erin prikt, moet de jus die eruit loopt kleurloos zijn. Kruid vervolgens met peper en zeezout en bestrooi tot slot met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.