Schnitzel met tomatensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schnitzel met tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal met gebakken aardappelen

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en snij ze met een dunschiller in lange slierten. Pel en snipper 1 teentje knoflook.

  2. 2

    Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en roerbak de knoflook en de courgetteslierten. Blus met 2 eetlepels azijn. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en het tweede teentje knoflook. Fruit ze in olijfolie. Bestrooi met wat suiker en blus met 1 eetlepel azijn. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. 4

    Klop de eieren los. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de geraspte parmezaan. Bak de schnitzels goudbruin.

  5. 5

    Breng de ricotta op smaak met peper en zout. Voeg er eventueel nog 2 el water aan toe.

  6. 6

    Serveer de schnitzel met de tomatensaus, de gemarineerde courgetteslierten en een lepeltje ricotta. Werk af met gesnipperd basilicum en serveer met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en snij ze met een dunschiller in lange slierten. Pel en snipper 1 teentje knoflook.

  2. 2

    Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en roerbak de knoflook en de courgetteslierten. Blus met 2 eetlepels azijn. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en het tweede teentje knoflook. Fruit ze in olijfolie. Bestrooi met wat suiker en blus met 1 eetlepel azijn. Voeg er de tomatenblokjes aan toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. 4

    Klop de eieren los. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de geraspte parmezaan. Bak de schnitzels goudbruin.

  5. 5

    Breng de ricotta op smaak met peper en zout. Voeg er eventueel nog 2 el water aan toe.

  6. 6

    Serveer de schnitzel met de tomatensaus, de gemarineerde courgetteslierten en een lepeltje ricotta. Werk af met gesnipperd basilicum en serveer met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.