Recept

Aperopizza Hawaï

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapje om te delen met je liefste?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, gist, zout en olie in een kom of in de keukenmachine en doe er 300 ml lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit en maak er 8 hartjes of rondjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Lepel op elk pizzaatje 1 koffielepel van de tomatentopping. Zeker niet meer, anders loopt de saus van de pizza bij het bakken.

  4. 4

    Snij de ananas in blokjes. Vouw de plakjes salami tot roosjes. Leg op elk pizzaatje een roosje salami en leg er onderaan 2 blokjes ananas tegen, zodat de salami niet openplooit. Bestrooi met oregano en gemalen kaas.

  5. 5

    Bak de pizzaatjes 5 à 7 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperopizza Hawaï

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!