Mexicaanse wraps met guacamole-dip

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de groenten schoon. Snij de prei in ringen, de kool in reepjes, de wortelen in dunne staafjes. Pel en snipper de uien. Laat de maïs uitlekken. 

  2. Bak het gehakt rul in 2 el olie. Bak de ui even mee. Doe er de wortelen, kool en groentebouillon bij. Laat 5 minuten sudderen. Doe er de maïs en prei bij. Kruid met zout, peper en cayennepeper. 

  3. Bestrijk de tortilla's met zure room. Verdeel er de gehaktvulling over. Vouw twee tegenover elkaar liggende kanten wat naar binnen en rol dan in de andere richting op. 

  4. Snij de tortilla's schuin doormidden en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet nog 10 à 12 minuten in de oven. 

  5. Halveer en ontpit intussen de avocado. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het met de citroen en de yoghurt. Kruid met zout, peper en tabasco. Serveer deze guacamole bij de wraps. 

Variëren kun je leren...

Kidsfavoriet
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Wraps met yoghurtsausje

Slank
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wrap met avocado en garnalen

Veggie
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Volkorenwraps met wokgroenten

Trage/Snelle variant
  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wrap met avocado en gerookte kip

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Mini-wraps in ’t groen

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wraps met kip en caesardressing

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Maïstortilla's met scheutjes

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Wrap met gerookte makreel en kruidenkaas

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Wraps met zalm en groene appel

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wrap met avocado en gerookte kip