Recept

Waterzooi van kip voor 10

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker waar je graag de buren voor uitnodigt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Snij het wit van de prei in ringen, de selder in boogjes, hak de peterselie fijn (hou de steeltjes apart), snij de wortel in plakjes en snipper één ui. Schil de tweede ui en prik er de kruidnagels in. 

  2. 2

    Leg de kippen samen met de kruidnagel-ui, het groen van de prei, de selderbladeren, de peterseliesteeltjes en de helft van de worteltjes in een grote gietijzeren pot en schenk er water bij tot alles onder staat. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en laat alles ongeveer 40 à 45 minuten koken, tot het vlees van het karkas loskomt. 

  3. 3

    Haal de kippen uit het kookvocht, laat even afkoelen. Ontvel de kip en haal het vlees van de karkassen en de bouten. 

  4. 4

    Zeef het kookvocht (bouillon) en hou het apart. Stoof de fijngesneden groenten aan in 30 g boter. Doe er de stukken kip en de gezeefde bouillon bij. Laat alles 15 minuten op een zacht vuur garen. 

  5. 5

    Meng 50 g boter met 3 eetlepels bloem tot een roux. Voeg de roux toe en roer om tot alles indikt. Voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer goed warm met gekookte aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van kip voor 10

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!