Witloofschuitjes met avocado en spekjes
bereiding
- 
                        1 Bak het spek goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. 
- 
                        2 Spoel en droog het witloof. Maak de blaadjes voorzichtig los. Hou de mooiste apart om te vullen en snipper de rest. 
- 
                        3 Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snij nog eens doormidden en trek er de schil af. Snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met 1 eetlepel citroensap, om verkleuren te voorkomen. Meng ze met het gesnipperde witloof en het spek. 
- 
                        4 Roer een dressing van de rest van het citroensap en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. 
- 
                        5 Vul de witloofblaadjes met de avocadomix. Kruid met peper en zout. Garneer met de rucola. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                                 
                 
                 
                