Recept

Aspergesalade met Ardense ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met stevig boerenbrood

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, breek de harde onderkanrt weg en snij ze schuin in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat afkoelen.

  2. 2

    Stop de plakken ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (of bak ze krokant).

  3. 3

    Meng voor de dressing de mayonaise met de zure room en de kruiden (voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe). Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pel de eieren en snij ze doormidden. Spoel de sla en scheur de blaadjes kleiner. Snij de lente-ui in ringen.

  5. 5

    Meng de asperges met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de lente-ui.

  6. 6

    Verdeel de sla, asperges, eieren en ham over de borden. Lepel er de dressing over en werk af met peterselie en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergesalade met Ardense ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!