Aspergesalade met Ardense ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspergesalade met Ardense ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met stevig boerenbrood

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, breek de harde onderkanrt weg en snij ze schuin in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat afkoelen.

  2. 2

    Stop de plakken ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (of bak ze krokant).

  3. 3

    Meng voor de dressing de mayonaise met de zure room en de kruiden (voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe). Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pel de eieren en snij ze doormidden. Spoel de sla en scheur de blaadjes kleiner. Snij de lente-ui in ringen.

  5. 5

    Meng de asperges met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de lente-ui.

  6. 6

    Verdeel de sla, asperges, eieren en ham over de borden. Lepel er de dressing over en werk af met peterselie en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, breek de harde onderkanrt weg en snij ze schuin in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat afkoelen.

  2. 2

    Stop de plakken ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (of bak ze krokant).

  3. 3

    Meng voor de dressing de mayonaise met de zure room en de kruiden (voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe). Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Pel de eieren en snij ze doormidden. Spoel de sla en scheur de blaadjes kleiner. Snij de lente-ui in ringen.

  5. 5

    Meng de asperges met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de lente-ui.

  6. 6

    Verdeel de sla, asperges, eieren en ham over de borden. Lepel er de dressing over en werk af met peterselie en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.