Recept

Pizza met brie en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza op z'n Frans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de lente-uitjes in ringen.

    Snij de brie in plakjes.

    Laat de peer ongeschild en snij hem in partjes.

    Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. 2

    Doe 300 g bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en brokkel er de verse gist in. Voeg er 1/2 tl suiker en 80 ml lauw water bij. Meng, dek af met huishoudfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.

  3. 3

    Doe er dan 1 tl zout, 1 el olie en 1 dl water bij en kneed 2 minuten krachtig met de hand. Maak een bal en laat opnieuw afgedekt 1 uur rusten. Bestrijk een bakblik met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit schik het erin en bestrijk het met olie.

  4. 4

    Verdeel de lente-uitjes, de brie en de peer over het deeg. Kruid met peper en bestrooi met tijm.

  5. 5

    Bak 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren eventueel met cranberry's of gehakte nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met brie en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!