Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk hoofdgerecht voor een feestje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren maar laat de steeltjes er aan.

    Plet de knoflook.

  2. 2

    Strijk een magnetronschaal in met boter en bestrooi de bodem licht met de geplette knoflookteentjes, peper en zout. Leg de rogvleugels erin en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met de rode wijn, voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Dek af en laat acht minuten in de magnetron garen bij 850 W.

  3. 3

    Schik de peren in een lage magnetronschaal, bestrooi met de rietsuiker en besprenkel met de ciderazijn. Dek af en verhit tien tot twaalf minuten bij 750 W.

  4. 4

    Giet het stoofvocht van de rog en van de peren in een pannetje, kook inop zacht vuur en roer er van het vuur enkele nootjes koude boter door. Laat de saus niet meer koken.

  5. 5

    Schik de rogvleugels en peren op warme borden, overgiet rijkelijk met saus, versier met een boeketje tuinkers en serveer met een aardappel in de schil (en een plakje kruidenboter) of met gekookte witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren maar laat de steeltjes er aan.

    Plet de knoflook.

  2. 2

    Strijk een magnetronschaal in met boter en bestrooi de bodem licht met de geplette knoflookteentjes, peper en zout. Leg de rogvleugels erin en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met de rode wijn, voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Dek af en laat acht minuten in de magnetron garen bij 850 W.

  3. 3

    Schik de peren in een lage magnetronschaal, bestrooi met de rietsuiker en besprenkel met de ciderazijn. Dek af en verhit tien tot twaalf minuten bij 750 W.

  4. 4

    Giet het stoofvocht van de rog en van de peren in een pannetje, kook inop zacht vuur en roer er van het vuur enkele nootjes koude boter door. Laat de saus niet meer koken.

  5. 5

    Schik de rogvleugels en peren op warme borden, overgiet rijkelijk met saus, versier met een boeketje tuinkers en serveer met een aardappel in de schil (en een plakje kruidenboter) of met gekookte witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.