Recept

Kalkoenragout onder een deegkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kalkoen op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Vet 4 ovenschaaltjes van ongeveer 12 cm diameter in met wat boter. Leg 4 keer 2 ontdooide bladerdeegvelletjes op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak, rol ze uit met een deegroller en steek er cirkels uit met een diameter van18 cm. Snij nu 4 cirkels met een diameter van 12 cm uit de 4 overige deeglapjes. Leg de grote deegcirkels in de ovenschaaltjes. Leg de kleinste cirkels op een met bakpapier bekleed bord en zet in de koelkast.

  2. 2

    Bak de kalkoen kort in de helft van de boter. Bak de ui- en preiringen in wat boter in een andere pan. Voeg er de geperste knoflook, de currypasta en de cayennepeper aan toe. Strooi er de bloem over en blus met de bouillon en de kokosmelk. Roer goed en laat enkele minuten doorkoken.

  3. 3

    Voeg er de gebakken kalkoenblokjes en de boontjes aan toe. Strooi er de gehakte koriander over. Laat de ragout een half uurtje afkoelen.

  4. 4

    Schep de vulling in de met deeg beklede schaaltjes en dek af met de kleinste deeglapjes. Druk de randen goed aan en zet een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deegdekseltjes met het losgeklopte ei en zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenragout onder een deegkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!