Stoofpotje van kip onder een deegkorstje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje van kip onder een deegkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snij de lente-ui en prei in ringetjes, de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.

  2. 2

    Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.

  3. 3

    Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.

  4. 4

    Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.

  5. 5

    Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snij de lente-ui en prei in ringetjes, de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.

  2. 2

    Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.

  3. 3

    Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.

  4. 4

    Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.

  5. 5

    Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.