Recept

Kipfilet met gemengde salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker slaatje

bereiding
  1. 1

    Spoel de linzen en laat uitlekken. Kook ze in de bouillon in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 120°C. Meng de tijm met de peterselie.

  3. 3

    Snij de kipfilets open, maar niet helemaal doormidden. Kruid ze binnenin met peper en zout en verdeel er de groene kruiden over. Klap dicht en zet vast met een prikker.

  4. 4

    Bak de kip 3 à 4 minuten op het vel in olie. Keer om en bak nog 1 minuut. Zet dan 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Roer een dressing van de mosterd, het citroensap, de azijn, 1 el water, 4 el olie, peper en zout.

  6. 6

    Spoel en droog de sla en de scheutjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de bieten in plakjes. Meng alles met de dressing en verkruimel er vervolgens de gorgonzola over. Serveer bij de kip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet met gemengde salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!