Witloofroomsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig begin van de maaltijd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.

    Hak de knoflook.

  2. 2

    Stoof het witloof en de ui in de boter.

  3. 3

    Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.

  4. 4

    Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.

    Hak de knoflook.

  2. 2

    Stoof het witloof en de ui in de boter.

  3. 3

    Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.

  4. 4

    Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!