Witloofroomsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig begin van de maaltijd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.

    Hak de knoflook.

  2. 2

    Stoof het witloof en de ui in de boter.

  3. 3

    Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.

  4. 4

    Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui.

    Maak het witloof schoon, verwijder het bittere koontje onderaan. Snij de struikjes in grove stukken.

    Hak de knoflook.

  2. 2

    Stoof het witloof en de ui in de boter.

  3. 3

    Doe er de kippenbouillon en knoflook bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken met deksel. Mix de soep.

  4. 4

    Klop de eidooier los met de room. Schenk er een soeplepel gemixte soep bij. Roer goed glad. Schenk het roommengsel – goed roerend – bij de soep. Doe de kervel erbij. Laat een paar minuten flink doorwarmen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.