Pastinaaksoep

  • 40 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Voorgerecht, Lunch
Zo maak je ‘t
  1. Snij de pastinaken en de aardappelen in blokjes.

    Snipper de ui.

    Hak de kervel.

    Snij het brood in blokjes.

  2. Fruit de uisnippers in een koffielepel boter of olijfolie. Voeg pastinaak en aardappelen toe. Schep goed om. Doe er de gevogeltefond bij. Laat 1/2 u. zacht koken onder deksel.

  3. Bak de broodblokjes goudbruin in boter of olie. Meng met de kervel.

  4. Mix de soep en breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat opnieuw tot tegen de kook aan komen.

  5. Verdeel de croutons over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Serveer meteen.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pastinaaksoep met zeevruchten en hazelnoten

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Wortel-pastinaaksoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pastinaaksoep met kerrie

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pastinaaksoep met witte bonen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pastinaaksoep met parmacrumble