Gegratineerde aspergerolletjes met ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde aspergerolletjes met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra smakelijk

bereiding
  1. 1

    Kook de lasagnevellen voor in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Schil de asperges en breek onderaan de eindjes af. Pel de ui, snipper 'm fijn en doe 'm met de peperkorrels en witte wijn in een kookpan. Breng aan de kook. Leg de asperges in een stoommandje, zet het boven de vloeistof, zet het deksel erop en laat 15 minuten stomen. Laat een beetje afkoelen en giet de vloeistof door een zeef.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op grillfunctie. Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met olie. Rol telkens 3 à 4 asperges in een plakje ham en een lasagnevel. Leg in elk schaaltje 2 aspergerolletjes, met de naad naar onderen.

  4. 4

    Maak de waterkers schoon. Mix hem fijn met het kookvocht en de room. Roer de eidooiers en de parmezaan erdoor en kruid met noodmuskaat, peper en zout. Overgiet de rolletjes met de saus en laat enkele minuten gratineren in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de lasagnevellen voor in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Schil de asperges en breek onderaan de eindjes af. Pel de ui, snipper 'm fijn en doe 'm met de peperkorrels en witte wijn in een kookpan. Breng aan de kook. Leg de asperges in een stoommandje, zet het boven de vloeistof, zet het deksel erop en laat 15 minuten stomen. Laat een beetje afkoelen en giet de vloeistof door een zeef.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op grillfunctie. Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met olie. Rol telkens 3 à 4 asperges in een plakje ham en een lasagnevel. Leg in elk schaaltje 2 aspergerolletjes, met de naad naar onderen.

  4. 4

    Maak de waterkers schoon. Mix hem fijn met het kookvocht en de room. Roer de eidooiers en de parmezaan erdoor en kruid met noodmuskaat, peper en zout. Overgiet de rolletjes met de saus en laat enkele minuten gratineren in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.