Recept

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sublieme verrine

bereiding
  1. 1

    Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in heel fijne blokjes. Meng met 1/4 el gehakte dille, olijfolie, limoensap, peper en een beetje zout.

  2. 2

    Klop de slagroom op en meng met de zure room. Roer er de rest van de dille door en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de dilleroom over mooie glaasjes en schep er de zalmtartaar bovenop. Dit kun je vooraf doen en in de koelkast bewaren tot je het hapje serveert.

  4. 4

    Verwijder het buitenste blaadje van de stengels citroengras en halveer ze in de lengte. Snij er een puntje aan en prik op elk ‘spiesje’ een sint-jakobsvrucht. Bak ze in een pan met olijfolie goudbruin en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Werk de zalmtartaar af met wat tuinkers en een broodsterretje. Serveer elk glaasje met een sint-jakobsspiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!