Recept

Eendenborst met notenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met krokant laagje

bereiding
  1. 1

    Zet de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Snij het eendenvel ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees, zonder vetstof in een hete pan, 5 minuten op de velkant. Schroei de andere kant dicht. Leg in een bakblik, bestrooi met amandelpoeder en amandelschilfers. Zet 25 min. in de oven.

  3. 3

    Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten. Giet het vet uit het blik, doe er de bouillon in en roer goed. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Splits de eieren. Meng de dooiers met de melk, de bloem en de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in olie.

  5. 5

    Stoof de worteltjes in boter. Kruid met peper en zout. Giet er 2 el water bij, dek af en laat 5 min. garen. Bestrooi met de suiker en laat karameliseren. Verdeel alles over 4 borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met notenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!