Pepernoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pepernoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk snoepje voor de Sint.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met de suiker. Meng de bloem met de speculaaskruiden en wat zout. Doe beide mengsels bij elkaar en voeg 4 el melk toe. Kneed tot een soepel deeg.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 20 balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade au bain-marie. Dip de pepernoten in de chocolade en laat afkoelen.

  4. 4

    Smelt intussen ook de melkchocolade au bain-marie, doe die in een puntzakje en garneer de pepernoten met spiraaltjes van melkchocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met de suiker. Meng de bloem met de speculaaskruiden en wat zout. Doe beide mengsels bij elkaar en voeg 4 el melk toe. Kneed tot een soepel deeg.

  2. 2

    Verdeel het deeg in 20 balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade au bain-marie. Dip de pepernoten in de chocolade en laat afkoelen.

  4. 4

    Smelt intussen ook de melkchocolade au bain-marie, doe die in een puntzakje en garneer de pepernoten met spiraaltjes van melkchocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.