Recept

Meloen met ham en porto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris en fruitig: een klassiek bordje meloen met ham smaakt altijd! Wie liever geen alcohol gebruikt, kan de porto gewoon weglaten.

bereiding
  1. 1

    Halveer de meloenen en verwijder de zaadjes. Snij ze in plakjes en snij het vruchtvlees voor 3/4 van de schil. Prik tussen ieder plakje meloen en de schil een druif met een cocktailprikker. Leg stukken meloen in waaiervorm op de borden.

  2. 2

    Sprenkel er wat porto over en laat een uur koel marineren. Haal de ham uit de koelkast.

  3. 3

    Leg de ham in roosjes op de meloen. Serveer met een glaasje porto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Meloen met ham en porto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Halveer de meloenen en verwijder de zaadjes. Snij ze in plakjes en snij het vruchtvlees voor 3/4 van de schil. Prik tussen ieder plakje meloen en de schil een druif met een cocktailprikker. Leg stukken meloen in waaiervorm op de borden.

  2. 2

    Sprenkel er wat porto over en laat een uur koel marineren. Haal de ham uit de koelkast.

  3. 3

    Leg de ham in roosjes op de meloen. Serveer met een glaasje porto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!