• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eend met broccoli en pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de broccoli in roosjes.

    Pers 1 pompelmoes en snij er nog 2 tussen de vliesjes in partjes.

  2. 2

    Kook basmatirijst voor 4 personen.

  3. 3

    Maak ruitvormige inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Bak 8 min. op de velkant, 5 min. op de vleeskant in een pan met antiaanbaklaag. Hou warm in aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus het aanbaksel met 1,5 dl pompelmoessap en frambozenazijn. Voeg de vloeibare honing en cayennepeper toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. inkoken.

  5. 5

    Leg de eend in plakjes op warme borden, met pompelmoespartjes en broccoliroosjes. Nappeer er de saus over en serveer met de basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de broccoli in roosjes.

    Pers 1 pompelmoes en snij er nog 2 tussen de vliesjes in partjes.

  2. 2

    Kook basmatirijst voor 4 personen.

  3. 3

    Maak ruitvormige inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Bak 8 min. op de velkant, 5 min. op de vleeskant in een pan met antiaanbaklaag. Hou warm in aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus het aanbaksel met 1,5 dl pompelmoessap en frambozenazijn. Voeg de vloeibare honing en cayennepeper toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. inkoken.

  5. 5

    Leg de eend in plakjes op warme borden, met pompelmoespartjes en broccoliroosjes. Nappeer er de saus over en serveer met de basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.