Recept

Eendenbout met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Pel de look en de sjalotten. Schil de groenten. Snij alles in beetklare stukken. Schik alles op een met olie ingevette bakplaat en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de eendenbouten rondom goudbruin in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout. Leg ze op de groenten en laat 30 minuten braden in de oven.

  4. 4

    Giet er een beetje bouillon bij en laat nog anderhalf uur verder garen in de oven. Overgiet geregeld met wat bouillon en schep de groenten om.

  5. 5

    Serveer de eend met de groenten en bestrooi net voor het opdienen met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenbout met wintergroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Pel de look en de sjalotten. Schil de groenten. Snij alles in beetklare stukken. Schik alles op een met olie ingevette bakplaat en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de eendenbouten rondom goudbruin in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout. Leg ze op de groenten en laat 30 minuten braden in de oven.

  4. 4

    Giet er een beetje bouillon bij en laat nog anderhalf uur verder garen in de oven. Overgiet geregeld met wat bouillon en schep de groenten om.

  5. 5

    Serveer de eend met de groenten en bestrooi net voor het opdienen met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!