Recept

Salade van groene kool, gebakken eendenborst en citrusvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Herfstig slaatje met eend.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel de pompelmoezen en 2 sinaasappelen à vif: snij met een scherp mes de schil eraf tot op het vruchtvlees en snij de partjes los van tussen de vliesjes. Snij de limoenen in dunne schijfjes. Spoel de boerenkool en zwier droog. Snij in fijne reepjes.

  3. 3

    Zet een pan op het vuur en bak de een­ denfilets 8 minuten op de vetkant. Draai om en bak 1 minuut aan de andere kant. Leg de filets in een ovenschaal en gaar ze 5 minuten verder in de oven. Haal de eend uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Maak ondertussen een vinaigrette van het sap van 1 sinaasappel en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Zet een pan met boter op het vuur en bak de kool op. Maak een salade van de kool, de citruspartjes en de bessenmix. Snij de eendenborst in plakjes en schik op de borden. Werk af met een schijfje limoen. Serveer en geef de sinaas­ appeldressing erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van groene kool, gebakken eendenborst en citrusvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!