Spekspiesjes
bereiding
- 
                        1 Snij het zwoerd van het spek. Pel en plet het knoflookteentje. 
- 
                        2 Leg vier tot vijf plakjes spek op elkaar, rijg het spekpakketje op een lange, houten, spies. 
- 
                        3 Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie. Roer goed glad. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. 
- 
                        4 Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt. 
- 
                        5 Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill. Keer ze geregeld om. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes. 
Voorbereiding
Voor de dipsaus
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                