Spekspiesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spekspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke brochettes voor op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het zwoerd van het spek. 

    Pel en plet het knoflookteentje.

  2. 2

    Leg vier tot vijf plakjes spek op elkaar, rijg het spekpakketje op een lange, houten, spies.

  3. 3

    Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie. Roer goed glad. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. 

  4. Voor de dipsaus

  5. 4

    Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt.

  6. 5

    Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill. Keer ze geregeld om. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het zwoerd van het spek. 

    Pel en plet het knoflookteentje.

  2. 2

    Leg vier tot vijf plakjes spek op elkaar, rijg het spekpakketje op een lange, houten, spies.

  3. 3

    Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie. Roer goed glad. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast. 

  4. Voor de dipsaus

  5. 4

    Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt.

  6. 5

    Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill. Keer ze geregeld om. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.