Preischotel met zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Preischotel met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke combinatie

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar, giet af en laat afkoelen. Snij ze in plakjes.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Stoof ze aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Schep er eerst de prei in, snipper er dan de zalm over. Dek af met aardappel.

  4. 4

    Smelt 50 g boter in een pan en laat goed heet worden. Roer er 50 g bloem door en roerbak even, tot je een droog mengsel hebt. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.

  5. 5

    Giet de saus over de aardappelen. Bestrooi met paneermeel en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar, giet af en laat afkoelen. Snij ze in plakjes.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Stoof ze aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Schep er eerst de prei in, snipper er dan de zalm over. Dek af met aardappel.

  4. 4

    Smelt 50 g boter in een pan en laat goed heet worden. Roer er 50 g bloem door en roerbak even, tot je een droog mengsel hebt. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.

  5. 5

    Giet de saus over de aardappelen. Bestrooi met paneermeel en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.