• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippenbouten met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomerkoken

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de geitenkaas met de tijm en het paprikapoeder. Maak het vel van de bouten wat los. Vul ze met de kaas en maak vast met een prikker. Bestrijk ze met honing en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal en leg er de kip in. Zet 25 minuten in de oven. Bestrijk de kip eventueel met wat extra honing tijdens het bakken.

  3. 3

    Spoel de paprika’s  en snij ze in reepjes. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er de paprika’s en oregano bij. Kruid met peper en zout, dek af en laat stoven tot ze zacht zijn.

  4. 4

    Voor de rijstsalade: snij de paprika in heel kleine blokjes. Doe dit ook met de abrikozen. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpaking. Maak een vinaigrette op basis van citroensap, olie, honing en peterselie, breng op smaak met peper en zout. Laat de rijst uitlekken en doe hem in een grote kom. Voeg de fijngesneden groenten en abrikoos toe en meng er de vinaigrette door.

  5. 5

    Serveer de kippenbouten met de paprika’s en basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de geitenkaas met de tijm en het paprikapoeder. Maak het vel van de bouten wat los. Vul ze met de kaas en maak vast met een prikker. Bestrijk ze met honing en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Beboter een ovenschaal en leg er de kip in. Zet 25 minuten in de oven. Bestrijk de kip eventueel met wat extra honing tijdens het bakken.

  3. 3

    Spoel de paprika’s  en snij ze in reepjes. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er de paprika’s en oregano bij. Kruid met peper en zout, dek af en laat stoven tot ze zacht zijn.

  4. 4

    Voor de rijstsalade: snij de paprika in heel kleine blokjes. Doe dit ook met de abrikozen. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpaking. Maak een vinaigrette op basis van citroensap, olie, honing en peterselie, breng op smaak met peper en zout. Laat de rijst uitlekken en doe hem in een grote kom. Voeg de fijngesneden groenten en abrikoos toe en meng er de vinaigrette door.

  5. 5

    Serveer de kippenbouten met de paprika’s en basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.