Zomertaartje met prei en geitenkaas
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 220 °C. 
- 
                        2 Ontrol het bladerdeeg en leg het op het bakpapier op een bakplaat. 
- 
                        3 Stoof de prei met de knoflook en de tijm zacht in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet en een kwartiertje afkoelen. 
- 
                        4 Vermeng het ei met de helft van de parmezaan en roer er dan de uitgelekte prei door. 
- 
                        5 Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, maar blijft 4 cm van de rand. Flap de rand van het deeg naar binnen, zodat er een taart met een brede rand ontstaat. 
- 
                        6 Verdeel de geitenkaas, de olijven en de rest van de parmezaan over de taart. 
- 
                        7 Zet de taart 2 à 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin is. Lekker warm of koud, met een simpele zomerse salade erbij. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                