Recept

Chicken pot pie met kip, koolrabi, prei en vadouvan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weinig tijd? Je kunt ook kant-en-klaar kruimeldeeg of bladerdeeg gebruiken voor het dekseltje van deze ovenschotel in plaats van zelf deeg te maken. 

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem, het maïszetmeel en het zout in een grote kom of keukenmachine. Doe de boter er in blokjes bij en kneed of wrijf tussen de handen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en 3 eetlepels water toe, meng en kneed kort tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Maak intussen de vulling. Doe de kippenbouten in een kookpot. Voeg 1,5 liter water toe of tot de bouten onder water staan. Pel de ui en snij ‘m in partjes. Pel de knoflook. Voeg de ui, de knoflook, de bouillonblokjes en 1 koffielepel vadouvan toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolrabi en snij in ‘m blokjes van 1 à 2 cm. Halveer de prei en snij de stengels in halve ringen. Verhit een klontje boter en stoof de koolrabi en de prei zacht en goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de kippenbouten uit de kookpot en giet de bouillon door een zeef. Haal het vlees van de kippenbouten en snij het in reepjes.

  5. 5

    Smelt 50 gram boter in een kookpot. Voeg de bloem en de rest van de vadouvan toe en roerbak 1 minuut. Blus met 500 milliliter van de kippenbouillon terwijl je goed blijft roeren met een klopper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie, de gebakken prei en koolrabi en het kippenvlees onder de saus. Giet alles in een ronde ovenschaal.

  6. 6

    Rol het deeg uit tot 3 à 5 mm dik en leg het bovenop de ovenschaal. Duw de randen goed aan. Klop de eidooier los. Borstel het deeg in met de eidooier en bak de chicken pot pie 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chicken pot pie met kip, koolrabi, prei en vadouvan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!