Eendenborst met sinaasappelsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eendenborst met sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke klassiek recept

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers 2 van de 3 sinaasappels.

    Verwarm de oven voor op 80°C.

  2. 2

    Breng het water aan de kook met de suiker. Laat, zonder te roeren, inkoken tot een lichtgekleurde stroop. Doe er de gepelde en geperste knoflook, de gevogeltefond en de specerijen bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het sap van 2 sinaasappels aan toe. Laat 1 minuut doorkoken en zeef.

  3. 3

    Schil de derde sinaasappel grondig en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snij de venkel in partjes. Frituur ze even in hete olie (180° C). Laat uitlekken en hou warm in de oven (80°C).

  4. 4

    Snij de velkant van de eendenborst kruiselings. Kruid de filets met peper en zout. Bak eerst de velkant mooi krokant, bak de andere kant 8 minuten. Laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie, snij dan in plakken.

  5. 5

    Werk, van het vuur af, de hete saus op met vlokjes ijskoude boter. Schik vlees en venkel op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij. Werk af met partjes sinaasappel.

    Lekker met (basmati)rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pers 2 van de 3 sinaasappels.

    Verwarm de oven voor op 80°C.

  2. 2

    Breng het water aan de kook met de suiker. Laat, zonder te roeren, inkoken tot een lichtgekleurde stroop. Doe er de gepelde en geperste knoflook, de gevogeltefond en de specerijen bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg er het sap van 2 sinaasappels aan toe. Laat 1 minuut doorkoken en zeef.

  3. 3

    Schil de derde sinaasappel grondig en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snij de venkel in partjes. Frituur ze even in hete olie (180° C). Laat uitlekken en hou warm in de oven (80°C).

  4. 4

    Snij de velkant van de eendenborst kruiselings. Kruid de filets met peper en zout. Bak eerst de velkant mooi krokant, bak de andere kant 8 minuten. Laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie, snij dan in plakken.

  5. 5

    Werk, van het vuur af, de hete saus op met vlokjes ijskoude boter. Schik vlees en venkel op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij. Werk af met partjes sinaasappel.

    Lekker met (basmati)rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.