Recept

Eendenragout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk

bereiding
  1. 1

    Verwijder het vel van het vlees (bewaar het), snij het vlees in blokjes. Spoel de selderij en snij hem in boogjes.

  2. 2

    Schenk de rode wijn in een schaal. Voeg de selderij, het laurierblad, de kruidnagel, de peperbolletjes en de tijm toe. Schep er de eendenblokjes door. Laat afgedekt 1 nacht marineren in de koelkast.

  3. 3

    Haal de vleesblokjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Zet even opzij.

  4. 4

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel de uitjes. Borstel de paddenstoelen.

  5. 5

    Bak het vel uit in een pan zonder vetstof. Neem het eruit. Braad de vleesblokjes rondom aan in het eendenvet. Laat de paddenstoelen en de uitjes kort mee kleuren. Roer er de tomatenpuree door. Voeg de tomatenblokjes toe. Giet de bouillon en de marinade erbij. Laat afgedekt 35 minuten sudderen.

  6. 6

    Schep de eend, de uitjes en de paddenstoelen op een bord. Bedek met aluminiumfolie.

  7. 7

    Zeef de saus. Laat ze inkoken tot 1/4 liter. Werk de saus op met vlokjes koude boter. Schep de eend, de uitjes en de paddenstoelen bij de saus. Verdeel de eendenragout over de borden en werk af met peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenragout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!