Recept

Vissoep met hondshaai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zomers soepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in beetklare blokjes. Snij de prei in ringen, de selder in boogjes en de wortelen in dunne plakjes.

  2. 2

    Verhit een pan met olijfolie. Fruit de ui en knoflook. Voeg de prei, selder, wortelen en aardappelblokjes toe. Roer om en blus met de visbouillon. 

  3. 3

    Voeg de hondshaai in kleine mootjes toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Voeg het zakje met saffraanpoeder toe. Laat 40 minuten op een zacht vuur garen. 

  4. 4

    Klop de room lichtjes op tot een iets vastere structuur. Snij de korstjes van het toastbrood, snij het brood in balkjes (soldaatjes). Verhit een pan met olijfolie en bak de soldaatjes krokant. 

  5. 5

    Serveer de soep samen met de soldaatjes en lepel een beetje van de opgeklopte room in elke soepkom. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vissoep met hondshaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!