Recept

Spritskoekjes (basisrecept)

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Neem je spuitzak of je koekjespers maar uit de kast, want die heb je nodig om deze spritskoekjes te maken. Gebruik wel liever een stoffen spuitzak dan een plastic exemplaar voor deze koekjes: het deeg is vrij stijf en een plastic spuitzak kan scheuren.

bereiding
 1. 1

  Snij de boter in blokjes en doe ze in een kom. Vul de gootsteen met warm water, zet de kom erin en roer de boter goed mals. Ze mag niet smelten.

 2. 2

  Haal de kom uit de gootsteen. Mix met een mixer met kloppers op halve snelheid de poedersuiker, de vanille-essence en het ei door de boter. Voeg tot slot de gezeefde bloem en het zout toe en mix op lage snelheid tot een homogeen en spuitbaar deeg.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats een gekarteld spuitmondje met grote opening in een stoffen spuitzak en vul de zak met deeg.

 4. 4

  Smeer een beetje boter op de bakplaat en 'plak' hier een vel bakpapier op. Spuit koekjes in de gewenste vorm op de bakplaat en laat er voldoende ruimte tussen: ze lopen nog een beetje uit bij het bakken.

 5. 5

  Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als de randjes licht beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spritskoekjes (basisrecept)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!