Recept

Focaccia met tomaten, geitenkaas en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokant vegetarisch

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100 °C. Halveer de tomaatjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bedruppel ze met olijfolie. Laat 45 minuten drogen in de oven.

  2. Voor het deeg

  3. 2

    - 21 g verse gist (of 7 g instantgist)
    - 400 g bloem + wat extra
    - 1 kl zout
    - 5 el olijfolie


    Los de gist op in 200 ml lauw water. Doe de bloem in een ruime kom en maak er een kuiltje in. Strooi er het zout rond en giet de opgeloste gist en de olijfolie in het kuiltje. Meng van binnen naar buiten en kneed goed door met de hand (+/- 10 minuten). Vorm een deegbal, leg hem in een ingevette kom. Dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen, tot hij dubbel zo groot is.

  4. 3

    Haal de tomaatjes uit de oven. Zet de temperatuur op 220 °C.

  5. 4

    Kneed het deeg nog eens goed door op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in 4 porties, rol elk ervan uit tot een plat, ovaal broodje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  6. 5

    Meng de pijnboompitten met de gehakte knoflook en de gedroogde tomaatjes. kruid de geitenkaas met peper en zout en bestrijk er de broodjes mee. Beleg met het tomatenmengsel en bestrooi met tijm. Bak 20 à 25 minuten in de oven. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met tomaten, geitenkaas en pijnboompitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!