Recept

Truffels met sinaas en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snoepjes voor de zoetebekken

bereiding
  1. 1

    Rooster de hazelnoten en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Breng de room aan de kook en smelt er de couverturechocolade in. Verdeel de chocoladeroom over twee ondiepe schalen.

  3. 3

    Hak de bittere chocolade in kleine stukjes. Meng ‘m samen met de sinaasappellikeur en de geraspte schil door één helft van het chocolademengsel. Zet koel weg.

  4. 4

    Hak de noga fijn en roer ‘m samen met de notenlikeur door de andere schaal met chocoladeroom.

  5. 5

    Laat de chocolademengsels 2 uur in de koelkast opstijven, tot ze een boterachtige textuur hebben. Rol er dan balletjes van.

  6. 6

    Hak de geroosterde hazelnoten fijn en rol er de nogatruffels door. Rol de sinaastruffels door het cacaopoeder.

  7. 7

    Leg de truffels in kleine papieren vormpjes en verpak ze in een mooie doos. Bewaar in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Truffels met sinaas en noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!