Kreeft met champagnesabayon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kreeft met champagnesabayon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sprankelend, fris én feestelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng in een ruime kookpan gezouten water aan de kook. Dompel er de kreeften in. Kook ze 5 minuten. Zet het vuur uit. Laat ze nog 2 à 3 minuten nagaren. Neem de kreeften uit de pan.

    Haal het vlees uit de schalen en snij in hapklare stukjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en hou apart.

  2. 2

    Zet de grill aan. Rist de blaadjes dragon van de takjes. Doe de eidooiers met de champagne en het citroensap in een pannetje. Zet het in een bain-marie. Klop de saus op tot gewenste dikte. Neem het pannetje uit het water. Roer de stukjes boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de stukjes kreeft in een ovenschaal. Lepel er de sabayon over. Zet de schaal 2 minuten onder de grill.

  4. 4

    Verdeel de kreeft met de sabayon over de coupes. Garneer met dragon-blaadjes. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng in een ruime kookpan gezouten water aan de kook. Dompel er de kreeften in. Kook ze 5 minuten. Zet het vuur uit. Laat ze nog 2 à 3 minuten nagaren. Neem de kreeften uit de pan.

    Haal het vlees uit de schalen en snij in hapklare stukjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en hou apart.

  2. 2

    Zet de grill aan. Rist de blaadjes dragon van de takjes. Doe de eidooiers met de champagne en het citroensap in een pannetje. Zet het in een bain-marie. Klop de saus op tot gewenste dikte. Neem het pannetje uit het water. Roer de stukjes boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de stukjes kreeft in een ovenschaal. Lepel er de sabayon over. Zet de schaal 2 minuten onder de grill.

  4. 4

    Verdeel de kreeft met de sabayon over de coupes. Garneer met dragon-blaadjes. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.