Recept

Kreeft met minigroenten

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestelijk!

bereiding
 1. 1

  Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg er 1 eetlepel zeezout per liter water aan toe en een handje zwarte peper. Dompel zodra het water kookt de kreeft met de kop naar beneden in het water. (Hij moet volledig onder liggen.) Laat 8 à 12 minuten koken. Haal de kreeft uit het water en laat kort afkoelen. Leg de kreeft eventueel terug in de lauwe bouillon zodat hij zijn smaak, textuur en sappigheid behoudt.

 2. 2

  Leg de uitgelekte kreeft op een snijplank, met de bolle kant naar boven. Snij hem van kop naar staart door, volg de lijn op het pantser. Leg de kreeft open en verwijder de maag (klein doorzichtig zakje, net achter de kop). Snij elke helft nog eens in de lengte doormidden.

 3. 3

  Breek de gewrichten van de kreeft met een tang. Leg de scharen met de bolle kant naar boven en maak overdwars met een mes een inkeping. Zo kun je ze makkelijk openbreken.

 4. 4

  Stoom de wortels, de preitjes, de venkelknolletjes en de raapjes 4 minuten. Hou ze apart. Stoom de courgettes 1 à 2 minuten.

 5. 5

  Leg de groenten in een bakpan. Giet er 100 ml water bij en voeg er de boter aan toe. Gaar 3 à 5 minuten in een pan met een deksel. Controleer met een scherp mesje of de groenten gaar zijn. Verdeel de groenten over de borden.

 6. 6

  Verdeel de kreeft over twee borden over en serveer met de minigroenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeft met minigroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!