Paling in 't groen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paling in 't groen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Vlaamse klassieker met tuinkruiden

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paling in stukken van ongeveer 5 cm.

    Pel de uien en snipper ze fijn.

    Hak de zuringbladeren fijn (de stengel wordt niet gebruikt).

    Pluk de blaadjes waterkers van de steeltjes. Hak ze fijn, samen met de overige tuinkruiden. 

  2. 2

    Spoel de stukken paling. Dep ze droog en bestuif ze met bloem. Stoof ze aan in de boter. Doe er de helft van de tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Schenk er de wijn bij. 

  3. 3

    Dek af en laat 20 minuten zacht stoven, tot de paling gaar is. Laat de paling uitlekken in een vergiet. Zeef het stoofvocht. 

  4. 4

    Breng het stoofvocht weer aan de kook. Klop de eieren los met de room. Schenk bij het stoofvocht, roer voortdurend. Laat tegen de kook aan sudderen (niet koken!) tot de saus bindt. Doe er de rest van de gehakte tuinkruiden bij. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

  5. 5

    Schep de stukken paling (zonder groenten of kruiden) in een grote kom, of verdeel ze over kleine eenpersoonskommetjes. Lepel er de saus bij. Werk af met een plakje citroen. Serveer warm, met gekookte aardappelen. Of laat afkoelen en opstijven en geef er brood bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de paling in stukken van ongeveer 5 cm.

    Pel de uien en snipper ze fijn.

    Hak de zuringbladeren fijn (de stengel wordt niet gebruikt).

    Pluk de blaadjes waterkers van de steeltjes. Hak ze fijn, samen met de overige tuinkruiden. 

  2. 2

    Spoel de stukken paling. Dep ze droog en bestuif ze met bloem. Stoof ze aan in de boter. Doe er de helft van de tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Schenk er de wijn bij. 

  3. 3

    Dek af en laat 20 minuten zacht stoven, tot de paling gaar is. Laat de paling uitlekken in een vergiet. Zeef het stoofvocht. 

  4. 4

    Breng het stoofvocht weer aan de kook. Klop de eieren los met de room. Schenk bij het stoofvocht, roer voortdurend. Laat tegen de kook aan sudderen (niet koken!) tot de saus bindt. Doe er de rest van de gehakte tuinkruiden bij. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

  5. 5

    Schep de stukken paling (zonder groenten of kruiden) in een grote kom, of verdeel ze over kleine eenpersoonskommetjes. Lepel er de saus bij. Werk af met een plakje citroen. Serveer warm, met gekookte aardappelen. Of laat afkoelen en opstijven en geef er brood bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.