Recept

Frisse yoghurttaart met meloenballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Luxe-nagerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve de chocolade, in een kom en kneed tot een soepel deeg. Rol het uit tussen twee vellen bakpapier. Beleg er de bodem van een springvorm van 26 cm diameter mee en prik er gaatjes in met een vork. Bak de bodem 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestrijk dan met de au bain-marie gesmolten chocolade.

  2. 2

    Week de gelatine voor beide vullingen apart in koud water. Laat de taartbodem in de vorm, vet de randen van de vorm in met wat slaolie.

  3. 3

    Meng de plattekaas met de yoghurt en roer er het citroensap en de suiker door. Knijp de gelatine uit en laat 'm in een klein pannetje op laag vuur smelten. Roer er enkele lepels van de yoghurtcrème door op het vuur, en meng dit dan door de rest van de (koude) crème. Laat lichtjes opstijven. Klop de slagroom stijf en meng die erdoor. Stort 1/3 van het mengsel op de taartbodem, strijk glad en laat opstijven.

  4. 4

    Mix het meloenvruchtvlees met de suiker en eventueel een lepel water tot een gladde coulis. Knijp de gelatine uit, smelt in een pannetje op laag vuur en roer er wat van de coulis door. Meng dan met de rest van de (koude) coulis. Doe de helft in de taartvorm en strijk glad.

  5. 5

    Werk als volgt verder: opnieuw een laag yoghurtcrème, dan weer een laagje meloencoulis en ten slotte een derde laag yoghurtcréme. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Werk de taart af met meloenballetjes en serveer goed koel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse yoghurttaart met meloenballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!