Granita van limoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Granita van limoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk fris dessert

bereiding
  1. 1

    spoel de limoenen grondig. rasp de schil van 1 limoen. snij van een andere schil fijne sliertjes, voor de afwerking. pers alle vruchten uit.

  2. 2

    doe de suiker met 100 ml water in een pannetje en laat 5 minuten koken. Laat afkoelen. meng met de schuimwijn, 150 ml van het limoensap en de geraspte schil.

  3. 3

    Giet het mengsel in een ruim bakblik. zet 3 à 4 uur in de diepvriezer en schraap om de 20 minuten los met een vork.

  4. 4

    zet 5 minuten voor het serveren ook de glazen in de diepvriezer.

  5. 5

    verdeel de granita over de coupes en werk af met een sliertje limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    spoel de limoenen grondig. rasp de schil van 1 limoen. snij van een andere schil fijne sliertjes, voor de afwerking. pers alle vruchten uit.

  2. 2

    doe de suiker met 100 ml water in een pannetje en laat 5 minuten koken. Laat afkoelen. meng met de schuimwijn, 150 ml van het limoensap en de geraspte schil.

  3. 3

    Giet het mengsel in een ruim bakblik. zet 3 à 4 uur in de diepvriezer en schraap om de 20 minuten los met een vork.

  4. 4

    zet 5 minuten voor het serveren ook de glazen in de diepvriezer.

  5. 5

    verdeel de granita over de coupes en werk af met een sliertje limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.