Bisque van langoustines en wortel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bisque van langoustines en wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer in een glaasje

bereiding
  1. 1

    Pel de langoustines. Bewaar de staartjes tot gebruik in de koelkast. Hak de koppen en de schalen grof.

  2. 2

    Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.

  3. 3

    Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.

  4. 4

    Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.

  5. 5

    Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de langoustines. Bewaar de staartjes tot gebruik in de koelkast. Hak de koppen en de schalen grof.

  2. 2

    Maak de ui, wortel en prei schoon. Snij ze in stukken en stoof ze 4 minuten in olijfolie. Doe er de langoustineresten, tomatenpuree, tijm en peterselie bij. Kruid met peper en zout en laat 4 minuten stoven.

  3. 3

    Blus met de wijn en de visfumet, laat 20 minuten sudderen. Mix de bisque en doe ze door een zeef.

  4. 4

    Klop de room half op. Bak de langoustines kort in boter. Kruid ze met zout en cayennepeper. Prik ze aan spiesjes.

  5. 5

    Verdeel de bisque over glaasjes. Garneer met een lepeltje room en wat bieslook. Leg er een langoustinespiesje bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.