Salade met avocado en cocktailgarnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade met avocado en cocktailgarnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomer in een potje

bereiding
  1. 1

    Maak de veldsla schoon. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Snij de schoongemaakte lente-uitjes mét het groen in ringetjes. Schil de rode ui en snij in dunne ringen. Snij de avocado overlangs in tot op de pit. Draai de helften van elkaar. Verwijder de pit. Snij beide helften nogmaals door en trek er de schil af. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met limoensap.

  2. 2

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de veldsla met de overige groenten, de plakjes avocado en de helft van de cocktailgarnalen. Maak aan met wat vinaigrette en verdeel over mooie glazen. Werk af met de overige cocktailgarnalen. Serveer meteen, en geef de rest van de vinaigrette er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de veldsla schoon. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Snij de schoongemaakte lente-uitjes mét het groen in ringetjes. Schil de rode ui en snij in dunne ringen. Snij de avocado overlangs in tot op de pit. Draai de helften van elkaar. Verwijder de pit. Snij beide helften nogmaals door en trek er de schil af. Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met limoensap.

  2. 2

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de veldsla met de overige groenten, de plakjes avocado en de helft van de cocktailgarnalen. Maak aan met wat vinaigrette en verdeel over mooie glazen. Werk af met de overige cocktailgarnalen. Serveer meteen, en geef de rest van de vinaigrette er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.