Recept

Zwaardvis met avocadosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezond zomers gerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel en droog de waterkers.

    Pers de 2 limoenen en rasp de schil van 1 ervan.

    Halveer de avocado, verwijder pit en schil. Snij het vruchtvlees in partjes. Besprenkel het meteen met wat limoensap.

    Schil de komkommer, snij hem overlangs in vieren en dan verder in plakjes.

  2. 2

    Vermeng het sap van 1 limoen en de schil met de gehakte kruiden. Snij de vis in hapklare stukken en marineer ze 3 minuten in het mengsel (in de koelkast).

  3. 3

    Spoel de onbehandelde limoenen, pel de uien, snij beide in partjes. Prik afwisselend vis, ui en limoen op spiesjes. Rooster ze rondom 5 tot 7 minuten.

  4. 4

    Vermeng de avocado met de waterkers en de komkommer. Roer een dressing van de olie, het resterende limoensap, peper en zout. Schenk ze over de salade. Serveer bij de spiesjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwaardvis met avocadosalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!