Recept

Waterkersroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een sublieme velouté voor op het feestmenu

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes. 
    Pel de sjalot en snipper 'm fijn. Spoel het preiwit en snij het in ringetjes. 
    Schil de aardappel en snij 'm in blokjes.

  2. 2

    Stoof de prei en de sjalot aan in een nootje boter of een likje olie. Doe er de aardappelblokjes en de waterkersblaadjes bij (hou een kleine handvol apart voor de afwerking).

  3. 3

    Schenk er de bouillon bij, voeg er het kruidentuiltje aan toe. Laat 10 minuten zacht koken onder deksel. 

  4. 4

    Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep en breng ze weer tot tegen de kook aan. Doe er de room bij. Roer glad. 

  5. 5

    Kruid de soep naar smaak met peper en zout. Werk af met een plukje waterkers. Serveer met boerenbrood. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterkersroomsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!