Runderstoofpotje met lentegroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Runderstoofpotje met lentegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Werk af met munt

bereiding
  1. 1

    Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peperbolletjes en zout. Overgiet met 1,5l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes garen. Schep geregeld het schuim af.

  2. 2

    Spoel de krielaardappeltjes maar schil ze niet. Kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.

  3. 3

    Schraap de wortelen. Pel de sjalotten. spoel de munt en pluk de blaadjes van de steeltjes.

  4. 4

    Haal het stoofpotje van het vuur af. Snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon.

  5. 5

    Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg er de aardappelen, bonen, wortelen en sjalotten aan toe en laat 15 minuten zachtjes garen.

  6. 6

    Doe het vlees weer bij het stoofpotje en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peperbolletjes en zout. Overgiet met 1,5l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes garen. Schep geregeld het schuim af.

  2. 2

    Spoel de krielaardappeltjes maar schil ze niet. Kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.

  3. 3

    Schraap de wortelen. Pel de sjalotten. spoel de munt en pluk de blaadjes van de steeltjes.

  4. 4

    Haal het stoofpotje van het vuur af. Snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon.

  5. 5

    Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg er de aardappelen, bonen, wortelen en sjalotten aan toe en laat 15 minuten zachtjes garen.

  6. 6

    Doe het vlees weer bij het stoofpotje en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.