Bloemkoolblini's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolblini's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je gezelschap met deze aparte pannenkoekjes

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en stamp tot puree.

  2. 2

    Kook de bloemkool gaar. Giet ze af en pureer met de mixer.

  3. 3

    Splits de eieren. Meng in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree en de eidooiers.

  4. 4

    Verkruimel de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje. Vermeng met de puree.

  5. 5

    Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.

  6. 6

    Bak in hete olie pannenkoekjes van het deeg. Serveer lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en stamp tot puree.

  2. 2

    Kook de bloemkool gaar. Giet ze af en pureer met de mixer.

  3. 3

    Splits de eieren. Meng in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree en de eidooiers.

  4. 4

    Verkruimel de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje. Vermeng met de puree.

  5. 5

    Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.

  6. 6

    Bak in hete olie pannenkoekjes van het deeg. Serveer lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.