Meest recente artikelen

Bezoek biologisch Vlaanderen

Bezoek biologisch Vlaanderen Artikel

Bioliefhebbers opgelet! Van 1 tot 9 juni organiseert Bioforum Vlaanderen opnieuw de Bioweek. Wie al overtuigd is moet er zeker heen. Wie dat nog niet is kan zich làten overtuigen, of gewoon deelnemen de leuke activiteiten natuurlijk.

Op biobezoek

Bioforum Vlaanderen schakelt dit jaar 12 ambassadeurs in om de biosector te vertegenwoordigen. Onder andere een biobakker, een bioteler en een ijsmaker nodigen je uit om hun bedrijf te bezoeken en te ontdekken hoe alles er werkt. Tijdens de rondleidingen leggen ze je uit waarom ze aan biologische productie doen en belichten ze enkele actuele thema’s, zoals de teelt van genetisch gemodificeerde organismen.

Gewoon doen!

 Proeverijen maken uiteraard ook deel uit van de bezoekjes. Verschillende bioboeren stellen hun boerderijen en bedrijven open voor bezoekers die een biobiertje, biologische chocolade of ijsjes willen proeven. In totaal organiseren meer dan 90 biobedrijven activiteiten doorheen de week. In Melsele kan je op maandag bijvoorbeeld naar een eetfestijn met biologische gerechten gevolgd door een muziekfestival. Op zaterdag kan je met de fiets een smaakroute doorheen Deinze volgen, waarna je kan aanschuiven aan een biobuffet met circusanimatie voor de kinderen.

Benieuwd naar de andere activiteiten? Bekijk hier wat er te doen is in jouw buurt.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen